Welands låsbare sykkelskur var et opplagt valg

Hos Bjerkehaugen Borettslag sto et trygt, sikkert og låsbart sykkelskur øverst på ønskelisten, når styret spurte sine beboere.
– De fleste var helt enige. De ønsket seg et sykkelskur hvor de kunne oppbevare syklene slik at de var beskyttet mot både vær, vind og tyveri. At vi valgte Welands sykkelskur føltes opplagt av flere ulike grunner.

Det sier Siv Ella Andersen, som den gang var styremedlem i Bjerkehaugen borettslag i Oslo.

— Jeg fikk et tips om Welands låsbare sykkelskur, og jeg er takknemlig for det tipset, sier hun og forklarer hvorfor:
— Mange sykkelskur som jeg så på før Welands så ut som containere, og det ville vi absolutt ikke ha på gårdsplassen vår. Der ville vi ha noe som både var stilig, funksjonelt og kunne passe fint inn i miljøet. Akkurat det som Welands sykkelskur gjør.

Bjerkehaugen Borettslag ligger i Oslo og består av 233 boliger. Området er omgitt av grøntområder
og det er kort gangavstand til offentlig kommunikasjon, som buss, T-bane og skoler.

I en av sameiets gårdsrom ligger det låsbare sykkelskuret Tellus Funkis 47-3. Veggene som er kledd med 8 mm herdet glass gir et luftig inntrykk og grønnfargen som er valgt, gjør at boden går nesten sømløst inn i omgivelsene med trær og busker. Modulsystemet gir mange muligheter, og sykkelskuret kan i utgangspunktet lages så stort som en måtte ønske det.

— Vi har valgt et to-etasjers sykkelstativ slik at vi får plass til mange sykler. Vi har også valgt integrert LED-belysning og en kodelås som kan omprogrammeres dersom en nøkkelbrikke kommer på avveie. Beboere, som bruker sykkelskuret, får også en lavere forsikringspremie da syklene er beskyttet på en låst plass. Det er bare noen av de mange fordelene, sier hun.

Et fleksibelt samarbeid
Weland, som var totalentreprenør i prosjektet, sto for både byggesøknad hos kommunen, graving og støping av betongplaten samt monteringen av det låsbare sykkelskuret. Det var noe sameiet og Siv Ella satte stor pris på.

— Samarbeidet med Weland har fungert perfekt. Vi har hatt en kontaktperson gjennom hele prosjektet og dette har gjort samarbeidet enkelt og smidig fra start til slutt. Det har rett og slett fungert helt knirkefritt.

Avslutningsvis forteller hun at sameiet har fått mange henvendelser om sykkelskuret sitt fra andre borettslag, både i nærheten og geografisk lenger unna.

— Det er gøy, og mange har vært her for å se på sykkelskuret vårt.

Publisert: 2024-05-08