Mesanin

Mesanin

Med Welands mesanin kan du bygge en ekstra etasje for å utnytte hele lokalets volum og utvide gulvflaten på en effektiv måte i det eksisterende lokalet ditt. Weland produserer mesaniner for bruk både inne og ute.

Welands mesanin bygges som en frittstående konstruksjon av vår egenproduserte og lette sigmabjelke. Hele konstruksjonen skrus sammen på monteringsstedet. Gjennomtenkte beslag og forhåndsstansede hull i de kaldvalsede sigmaprofilene gir rask og enkel montering på stammen.

Rekkverkssystem, trapper og lasteramper er gjennomtenkte og grundig testede produkter som Weland benytter til mesaninen. Forskjellige gulvløsninger gjør Welands mesanin til en av markedets mest fleksible.

Hele monteringen utføres helt uten sveising.

Alle komponentene til Welands mesanin er som standard varmgalvaniserte og kan dermed brukes både innendørs og utendørs.


Mesanin utendørs

Welands mesanin for utendørs bruk og industri produseres som regel med gitterrist og seksjonsrekkverk med knelist. Denne typen entresol er egnet til industri- og lagerlokaler, vifteanlegg osv.


Mesanin innendørs

Welands mesanin for innendørs bruk kan du kombinere og utforme etter behovet i lokalet eller det offentlige miljøet. Materiale som benyttes til mesaninen, er tre, glass og stål. Denne typen mesanin egner seg til kontor, butikklokaler, eneboliger m.m.Komponenter mesanin

Gulv

Gulvet i mesaninen kan utføres på ulike måter og med ulike materialer. Avhengig av bruksområde og sikkerhetskrav er noen av følgende alternativer de vanligste som gulvløsning.

Gitterrister

Gitterrist fås i ulike utførelser, maskevidder og dimensjoner, avhengig av hvilke krav du stiller til bæreevne, hva den skal kunne slippe gjennom (gjenstander, lys, væsker, sprinkling) og sklisikring.

Gulvspon

Gulvsponplate med direktelaminert overflate, som gir et slitesterkt og lettstelt gulv. Gulvsponplater tåler også stor belastning.

Lettrist

Lettrist er et alternativ når man ønsker et helt tett stålgulv. Lettrist har god sklisikkerhet og lav egenvekt. Fordi risten er tett, er det mulig å legge lydisolasjon i eller under gulvet.


Rekkverk

Rekkverket til mesaninen fås i flere utførelser. Hvilket rekkverk du trenger, avhenger av krav til barnesikring, dine krav og i hvilket miljø mesaninen skal bygges.

Som standard til mesanin har vi et seksjonsrekkverk med stendere av KKR-profiler og håndløpere av rustfritt rør Ø 42 mm. Mellom rekkverksstenderne kan rekkverket fylles ut med ulike materialer.

Seksjonsrekkverk med knelist

Rekkverk med knelist og sparkelist er en enklere utførelse som først og fremst er beregnet for industrimiljøer. Seksjonsrekkverk med knelist er ikke barnesikkert.

Seksjonsrekkverk

Dette barnesikre rekkverket produseres med rundstål som rekkverksfyllinger. Seksjonsrekkverket er barnesikkert, dvs. at ingen åpninger i rekkverket er større enn 100 mm.

Fyllinger av andre typer, som glass, perforert plate eller krenelert rist kan lages på bestilling.


Port og opplastingsplass

Vi utstyrer mesaninen med porter og opplastingsplasser alt etter hva du ønsker.


Sigmabjelke

Sigmabjelken er fundamentet for bjelkelaget. Sigmabjelken er en kaldvalset profil med lav vekt og god materialfasthet. Bjelkene finnes i tre ulike høyder og med varierende godstykkelse for optimal utnyttelse av materialet.

Bjelkene har stansede hull med deling på 50 mm som er tilpasset våre monteringsbeslag og rekkverkssystemer. Dette gjør at monteringen går raskt og enkelt og helt uten sveising.

Sigmabjelkene er så lette at de ofte kan løftes uten hjelp. Bjelkene har dessuten større hull i midten for elektrisitet og rørføring.

Som standard er sigmabjelken varmgalvanisert til en tykkelse på 20 µm. Bjelken kan benyttes både innen- og utendørs og i ikke-korrosive miljøer uten ytterligere overflatebehandling.


Trapper

Weland er en av landets største leverandører av spiral- og rette trapper i stål. Vår erfaring på området garanterer dermed at mesaninen har best mulig tilgjengelighet, sikkerhet og komfort.

Trapper til industrimiljø produseres med sklisikre trinn av gitterrist eller tåreplate. For offentlige miljøer har vi trappetrinn i andre materialer, som tre, betong m.m.

Trappens rekkverk kan også produseres slik at rekkverket matcher mesaninrekkverket.Prosjektering/leveranse/montasje

Prosjektering

Weland dimensjonerer og gir tilbud på mesaninen. Ved bestilling tegner våre erfarne konstruktører hele mesaninen med rekkverk og fester. Tegningen sendes til kunden for godkjenning før mesaninen produseres.

Raske leveranser av mesanin

Welands mesanin er i stor grad satt sammen av lagerførte komponenter. Det betyr at vi kan levere mesaninen på kort tid.

Gi oss nødvendig informasjon, som:

 • Formål
 • Belastningskrav
 • Målopplysninger (bredde, lengde, høyde over eksisterende gulv alternativt ønsket frihøyde)
 • Ønskes gulvdekke

Montasje

Weland leverer materialer i henhold til tegningen, og monteringen utføres av kunden i henhold til anvisningene. Alternativt kan Weland anbefale montører. Alle deler og komponenter skrus sammen ved montering. Det er ikke nødvendig med sveising ved montering.


Bildgalleri


Søk etter bilder
   
Vis side av 1

Resultatet er filtrert på: 

 • aw2129.jpg

  aw2129.jpg

  08.01.2013


  Inngår i galleri:

  Mesanin

 • aw2422.jpg

  aw2422.jpg

  Et isolert tregulv er lagt oppå sigmabjelkene.

  26.11.2012


  Inngår i galleri:

  Mesanin

 • aw00003046.jpg

  aw00003046.jpg

  14.10.2014


  Inngår i galleri:

  Mesanin

 • aw00003463.jpg

  aw00003463.jpg

  14.10.2014


  Inngår i galleri:

  Mesanin

 • ab1074.jpg

  ab1074.jpg

  08.01.2013


  Inngår i galleri:

  Mesanin

 • aw00003651.jpg

  aw00003651.jpg

  14.10.2014


  Inngår i galleri:

  Mesanin

 • aw2136_111024.jpg

  aw2136_111024.jpg

  26.11.2012


  Inngår i galleri:

  Mesanin

 • ab1082.jpg

  ab1082.jpg

  26.11.2012


  Inngår i galleri:

  Mesanin

 • ab1075.jpg

  ab1075.jpg

  26.11.2012


  Inngår i galleri:

  Mesanin

Velg galleri